30 oktober

She's tired of problems that you caused her mind
Tired of all those lies in your freak show
Tired of being alone at night
being the lowest cat on earth

So Gloria steps out of the prison
Gloria's no longer the wasted disco girl
you've been dreaming about
Gloria alone now forever Gloria away in the air now
Gloria she's no longer your slave

igår ringde du och var ledsen och det gjorde verkligen ont i mig att hålla fast vid allt det jag predikat om. du kanske ångrar dig den här gången men det gör inte saker annorluna ändå. även om jag skulle vilja förlåta dig så maler det i huvudet om att ett misstag aldrig sker flera gånger.. eller gör det det? mina misstag har hänt flera gånger eftersom jag tydligen aldrig lärde mig utav dom första gången. kanske är vi precis lika dumma båda två och det kanske är det enda som håller oss samman just nu. vi tycker bara synd om varandra och saker och ting kommer aldrig någonsin att bli som dom var. allt är förstört nu och jag hatar att du har fått mig att börja tänka igen när saker och ting faktiskt gick bra.

29 oktober

Mendaci homini, ne verum quidem dicenti, credere solemus.


idag är det två månader sen och det känns bättre än någonsin.
tanken slog mig igår hur skönt det är att slippa allt tjat och bråk och oroligheter för att du skulle träffa någon annan. visst kan det vara ensamt att sova själv vissa dagar men då uppskattar man bara ännu mer när man väl har någon att sova med. och jag trodde att dina godnatt sms var speciella men det har visat sig att jag blir lika glad av sånna sms oavsett vem som skriver dom.
tänk att det skulle ta nästan två månader att inse att livet faktiskt är så otroligt mycket bättre utan dig. men jag ångrar inte att jag träffade dig så länge efter uppbrottet ändå, för hade jag  inte gjort det hade jag inte vetat att det bästa av allt bara var att lägga allting bakom sig. jag antar att man måste göra fel ibland för att veta vad som är rätt.

nu är det dags att börja leva.


28 oktober

igår var jag hemma hos hanna. vi köpte god mat, åt chips och dipp och tittade på film med kenny och koffe. delade soffa med kenny och så klart var jag tvungen att prata lite i sömnen... ikväll blir det jobb och likaså imorgon men i helgen har jag tagit ledigt. någon gång måste man ha roligt också!
missar tyvärr greys anatomy ikväll ...

jag trodde att det var du som ändrat dig, att du inte är den personen jag blev ihop med. men tänk om det var så att det är jag som ändrat mig? för nu ser jag allt det där alla andra såg när dom sa åt mig att inte vara med dig från början. du har alltid varit sån här medan jag helt plötsligt öppnat ögonen och ser vad alla andra sett, du var aldrig något att ha.

27 oktober

jag slår vad om att ni sitter hemma och ger varandra en high five, en klapp på axeln och skryter om helgens bravader.
men en sak är säker och det är att det inte var våran förlust.


igår kom jenny förbi efter att hon slutat jobbet. det blev mycket prat, promenad och film. mycket trevligt, måste göras om :) hanna kom när hon slutade jobbet vid halv tio och pratade en stund. ska hem till henne snart och mysa tänkte jag. idag kom lönen och den är absolut inte ovälkommen. blir väl att bränna pengar till helgen igen antar jag!
det känns oväntat bra nu faktiskt. 


26 oktober

just för tillfället känner jag bara för att döda någon. vad tänker folk med nu för tiden?
faktum är att jag nog blev mer arg den här gången än när det hände mig själv. 
 
för när sånt här händer känner jag bara ännu mer att jag aldrig någonsin mer vill ha något mer med dig att göra, det är liksom inte värt det.  och när jag tänker på den kvällen och helgen efter det så vet jag att en olycka inte händer två gånger utan att det finns en bakomliggande tanke. du kanske var med henne nu i helgen också, vad vet jag? hur mycket jag än försöker lura mig själv så vet jag att en olycka absolut inte händer 3 gånger.
det är delade tankar nu för jag vet att den personen jag blev ihop med inte är den personen som du är nu. den personen jag träffade älskade att vara med mig, hörde alltid av sig och skulle aldrig ens drömma om att vara med någon annan medan den personen du är nu faktiskt inte ens är värd att titta åt. det är väl det som är jobbigt, för jag saknar den gamla du och den kanske aldrig kommer tillbaks.

25 oktober

igår jobbade jag, slutade vid fyra så åkte hem och gjorde mig i ordning för någonting. hade inget bestämt men det slutade i alla fall med att jonis  hämtade mig så åkte vi till tibro för  att börja förfesta. tog taxi till skövde och gick in på krikelin , sen husaren. det var kul, idag inte fullt lika kul.


Du säger att du minns och att det känns som igår
Men det var för länge sen för att ens komma ihåg

Och jag som trodde jag var kvar, jag har börjat på nytt
Det vet jag när jag ser dig, vart har du tagit vägen

Jag gav upp för länge sen
Jag gav upp för länge sen

Du är kvar med samma folk, kvar med samma man
Lever kvar i samma damm, och du går i samma kläder
Blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus

Det är att leka med eld när du drar upp det här igen
För du ser i mina ögon att jag försvann för länge sen

24 oktober

vaknade imorse med världens klump i magen. kom på efter några vakna minuter att det var samma klump som kommit när du gjort slut med mig, som gör att det blir svårt att äta och att tårarna alltid är nära till hands. tänkte skriva till dig och säga att jag saknade dig, som alltid, men vad spelar det för roll? du sa igår att det är dags att välja om man ska gå vidare eller stanna kvar och du valde att gå vidare,  utan mig. men  du är min bästa vän och just nu känner jag mig som ett barn som precis lärt sig gå, jag stapplar omkring och har ingen aning om vart jag ska någonstans.
jag trodde faktiskt inte att jag skulle ta så illa upp över att du inte vill ses mer, jag tänkte att jag låtsas hellre som att jag inte känner dig än att vara ett kärt kk. men idag funderar jag över vad jag ska göra. jag undrar vad du gör och funderar över om du kommer vilja vara min vän sen ändå, för du kanske ändrar dig?

Jag undrar om du har någon hos dig nu som du vaknar med och äter frukost tillsammans med framför tv:n. för idag är det en bakfylledag och då får man ligga där hela dagen, ni kanske tar en dusch tillsammans, äter pizza ihop och tittar på en halvkass film (så pass kass att man kan pussas under tiden den spelas utan att missa något viktigt). du kanske behöver något på ica och hon följer med dig och håller dig i handen, du kanske pussar henne hejdå sen när hon ska åka och lovar att ringa senare under dagen. någon gång kanske tankarna far iväg till mig och du kanske undrar över vad jag hade gjort om det varit jag som var där, men du släpper antagligen dom funderingarna lika snabbt som du haft dom för nu är det dags att gå vidare.
mina tankar dödar mig.

23 oktober

Nu har du bestämt dig, det här fungerar inte mer. kanske är det rätt men senast i förrgår sa du att du inte skulle klara av att vara helt utan mig. jag förstår mig inte på dig. du sa att du bara förstör för mig och jag sa att det har jag vetat sen första gången vi började krångla, men har det stoppat oss? nej.  jag har alltid vetat vad jag vill ha medan du alltid har trott att gräset är grönare på andra sidan.
kanske lyckades jag inte visa att jag är en annan person nu, eller kanske är jag inte det? kanske behöver vi bara ett par månader till utan varandra eller kanske behöver vi flera år för att kunna bygga upp det här igen. kanske förstör vi bara mer om vi släpper varandra nu eller också kanske det är precis det vi gör nu när vi träffas, förstör mer...? Tänk om du kanske ändå inte är kärleken i mitt liv? eller tänk om du är det och så låter jag dig gå nu.. Många har sagt till mig att kärleken i mitt liv aldrig skulle göra så som niklas har gjort mot mig och det kan jag hålla med om. men hjärtat säger en annan sak och det är väl ändå inte huvudet som bestämmer vem som är den största kärleken? 


Vi kan väl vänta lite och se hur det blir.
Vi kan väl lämna varann en liten stund.
Vi kan väl gå åt varsitt håll och få nytt perspektiv,
så lovar jag att vi möts för jorden är rund.

Vi kan väl vänta lite och se hur det blir,
nej här ska du få höra vad jag tror.
Om vi går åt varsitt håll och får nytt perspektiv,
så lovar jag att vi aldrig möts för världen är stor.


Igår jobbade jag kväll på femman. det var första gången jag var där så allt var svårt och pinsamt. omvårdnaden är alltid den samma men rutiner och dom boende är alltid olika. nu har jag fyra olika platsers rutiner att hålla koll på och närmare 70 namn att känna igen och veta vilka sjukdomar just den personen har. det är svårt men det är i alla fall extra jobb. ikväll och imorgon bitti ska jag också vara på femman och på söndag kväll och måndag ska jag vara i tidan. blir nog en ganska lugn helg vad det ser ut som...

du om någon borde förstå att man inte gör såhär emot mig

Jag minns så väl hur hon blev presenterad
Men de var jag som lät henne komma in
Jag har försökt att ge dig hela skulden
Fast jag innerst inne vet att den är min
Vi står på gatan bryter meningar i mörkret
Utanför stadens finaste hotell
Dina händer ja de ber mig sova över
Som ett sätt att säga ”tack för ikväll”

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Ja vissa stunder kan det kännas ensamt
Och du undrar vad jag tänker på
Så jag håller hårt och kryper tätt intill dig
Som om hon skulle försvinna då
Och vi talar sällan högt om våran framtid
Vi talar aldrig högt om det vi har
Dina drömmar blir allt svårare att se nu
Och mina finns snart inte längre kvar
 

20 oktober

idag jobbade jag 7.30-12.30. en  riktigt kort dag med andra ord men det får jag igen imorgon när jag går till 17.00. efter jobbet åkte jag och hanna in till stan och kikade, hittade en ny tröja och glömde resten jag skulle köpa...
när jag kom hem hade jag fått kallelsen till urologen, hade precis glömt bort att jag skulle dit så nu börjar jag bli lite nervös igen. dom får inte röra mig om jag inte är sövd kan jag säga. och när jag ändå är sövd kan dom gärna sätta in ett par nya tuttar också. det vore fint.
Pizzan  igår med Jenny gick bra, såklart hade du också tänkt att äta pizza med dina kompisar på precis samma ställe som  vi så jag och jenny fick gott gå till en annan pizzeria. ibland tror jag ödet leker med mig...


I don’t mind it
I still don’t mind at all
It’s like one of those bad dreams
When you can’t wake up
Looks like you’ve given up
You’ve had enough
But I want more
No I won't stop
'Cause I just know
You’ll come around
Right?

No I don’t believe you
When you say don’t come around here no more
I won’t remind you
You said we wouldn’t be apart
No I don’t believe you
When you say you don’t need me anymore
So don’t pretend to
Not love me at all

19 oktober

Every night I go sneaking out the door
I lie a little more, baby I’m helpless


japp helgen var över och man kan inte annat än att skratta åt eländet. Pratade med Hanna förut i några timmar för att ventilera mig lite. Hon är bra, istället för att skälla på mig och mina misstag så skrattar vi åt allt. inte för att det kanske löser någonting men det känns bra för stunden, och just nu gör det inget om det bara varar ett litet tag. börjar nog lite smått att tappa kontrollen på vad som händer omkring mig så i helgen har jag lovat mig själv och min andra halva en del saker som måste följas. ska skriva ner dom och ha dom i fickan och plocka upp dom om frestningen blir för hård tänkte jag, för såhär kan det inte vara.
Snart ska jag i alla fall åka in till mariestad och käka pizza med Jenny :) ska blli trevligt,  var inte igår man träffade henne.
Under veckan har jag lite jobbtider, tack gode gud för det. en arbetslös vecka räcker för mig!

18 oktober

vi var en enhet, vi var singular


det gick bra under veckan, det gjorde det faktiskt. det gjorde ont först i början men efter ett tag släppte det bitvis, det ersattes av en känsla av att sakna något utan att kunna sätta fingret på vad det var. tänkte på dig ibland och undrade vad du gjorde, hur du hade det, om du sov ensam men det var inte mer än så. det kändes bra, saker och ting gick framåt. jag visste att jag ändå inte kunde träffa dig när du var flera hundra mil bort. tyckte att vi just för stunden påminde om Lars winnerbäcks Elegi, Med dig på andra sidan jorden får jag tid till ingenting, för det var faktiskt så det var. för en gångs skull kunde jag slappna av och inte oroa mig för vem du var med på dagarna och vart du skulle ta vägen på helgen.
Någonting jag alltid kommer vara svag för när det gäller dig är dina ögon. När du tittar på mig försvinner allt och jag glömmer allt det dumma vi faktiskt gått igenom. Du är den där personen som jag nu kallar för "kompis" men som jag egentligen är smygkär i, för när du tittar på mig släpper du lös varenda liten fjäril i magen igen.
Det är hårt. Jag vet att jag inte borde träffa dig men du känner mig bättre än vissa av mina kompisar och när jag är ledsen eller glad eller vad som helst, är du den första jag tänker att jag borde berätta det för.
Och du hade saknat mig under veckan, det betyder mer än någonting annat just för tillfället. du saknade mig och du ville träffa mig. Jag kanske är helt dum i huvudet men gud vad jag tycker om dig fortfarande.
helt ärligt, vad sysslar jag med?

17 oktober

Jag gick förbi dig på stan, såg ut som du var glad
du gick med din nya som jag tror du har
och du såg mig nog innan jag vek av
försökte spela cool som att allting var normalt
men i själva verket är jag kvar i mitt skal
och jag vill tränga ut dig men du kommer tillbaks såklart
i mitt sagoland tar du mig i hand igen
inga fler bråk och gråt - där är vi sams igen
och dom spelar våran låt som i spanien
Tar av oss våra skor och vi tar en liten dans till den
men när jag vaknar upp så saknar jag ditt ansikte
tänker på den dan du stack - för mig: det bara fanns inte

varför kan jag inte bara ta och glömma dig
varför kommer du tillbaks i mina drömmar säg
inatt tänkte jag på när vi gjorde våran söndagsgrej
hur blir jag hel igen efter du tog sönder mig?
jag tömmer mig över dom ackorden som jag lagt
låter pianot spela ända tills det blir kolsvart
och låter stråkarna ta oss iväg till vår plats
kan inte släppa dig - det enda som jag tänker är att


En gång i tiden var du min, men nu är du bara en dröm
jag ser oss ibland i mitt sagoland där vi ses och umgås en stund
men jag vaknar upp i min ensamhet i vårt så kallade rum
vill bara somna om igen och vakna upp i min dröm


Var ett tag sen vi sågs - har knappt tänkt på't
men för två år sen var det vi
Jag gav dig en låt, skrev en melodi
du grät för att den var fin, du förlät min idioti
vi var en enhet, vi var singular
förenas på en vinterdag - det jag minns finns kvar
inom mig och det brinner svagt
kommer nog alltid vara så för allt jag har
påminner mig om dig och det känns
vill inte sälja sängen men älskling jag skäms
när nån annan ligger i den, det blir så fel
men jag måste gå vidare för egen del
det var mitt egna fel - borde gett mer
men det är lätt att va efterklok - lätt att se
i backspegeln och skilja rätt från fel
måste bara släppa dig innan det växer mer
men i drömmen är det vi mot dom
vi var lyckliga som vin och sång
så jag strosar till en solnedgång
men när jag vaknar är det tomt inombords - vill bara somna om


En gång i tiden var du min, men nu är du bara en dröm
jag ser oss ibland i mitt sagoland där vi ses och umgås en stund
men jag vaknar upp i min ensamhet i vårt så kallade rum
vill bara somna om igen och vakna upp i min dröm

16 oktober

idag är det äntligen fredag, även fast jag varit ledig näst intill hela veckan så kan jag inte säga annat än att det är något speciellt med helger. igår åkte jag hem till marcus för en snabb visit. vi kikade på hans bil, kollade på tv, käkade lite flöt och främst tjötade skit. han är en bra vän marcus, jag hoppas vi passar som framtida sambos.
 
imorse (eller rättare sagt tio över tolv) ringde emil och frågade om jag ville med och bowla ikväll i lidköping. självklart ville jag det och imorgon blir det eventuellt skara, eller krikelin, eller lidköping. har inte bestämt mig än men nått kul ska man väl göra.
inatt kunde jag inte sova igen, jag vrider och vänder mig och funderar över allt som hänt det senaste och om allt som inte hänt än. det börjar bli tröttsamt men jag kan bara föreställa mig hur andra har det just nu.
men jag antar att man någon gång kommer till en punkt då det är dags att bestämma om man ska fortsätta se bakåt eller börja blicka framåt och det kanske är precis dit jag kommit nu. jag vet inte, men sakerna med dig känns helt plötsligt inte lika självklara längre. Nu kanske det är en bra tid att släppa det som varit och börja på något nytt?
det återstår att se.

15 oktober

I förrgår satt du och grät i min säng och sa att du tyckte det kändes som att leva i o.c. och jag kan inte annat än att hålla med. det är dags för en bättring nu.

14 oktober

igår hann jag med mycket. träffade hanna innan hon började jobba, gick ut och gick med sanna för att ventilera hjärnan och åkte hem till frida när hon slutat. jag och frida åkte och köpte tacos, chips, dipp, chilinötter och en massa godsaker som vi klämde i oss tillsammans med några öl och en grogg. trots att det var tisdag tycker jag att man får ha sånna dagar ibland. under dagen idag ringde mamma och ville ha matsällskap. vi gick över till thai house och käkade buffé vilket var grymt gott. vem behöver åka utomlands när thaihouse finns i skövde? ;)
sen åkte jag hem lagom till att hanna slutat jobba så nu har vi suttit och tjötat lite skit ett tag.
annars vet jag inte vad som händer under dagen... ikväll är det i alla fall greys som gäller :)

13 oktober

jag vet inte vart man  ska börja. tycker att det borde vara nog med tråkigheter som händer nu men kanske är detta bara början? Jag lider något grymt mycket med alla anhöriga samtidigt som jag på något sätt är tacksam för att det inte är mig det händer. jag har hela min familj kvar och alla mina vänner och dom betyder allt nu i dessa lägen.
Ändå kan man  inte låta bli att bli nedstämd, fundera över varför det blir som det blir och hur livet kan vara så grymt och orättvist ibland.

jag tänker i alla fall på er allihopa, och speciellt på dig Hanna.
finns alltid här.

11 oktober

Mitt enda fritidsintresse är över. Sista o.c boxen är avklarad.. Hur ska jag klara mitt egna liv utan cooper-intriger och drama-varje-dag-principen? det är en riktigt bra fråga och jag antar att det bara finns ett svar: försöka få tag på alla greys anatomy avsnitt och börja om från början.
Igår jobbade jag kväll på ekedal, skulle egentligen gjort det idag också men fick jobba dagen istället. så imorgon har jag sovmorgon och sen går jag på kvällen igen. önskar något innerligt att jag någon dag vinner hundra miljoner på en lott och bara kan jobba när jag känner för det. underbara tanke....
fredagen som skulle bli så grymt kul ska vi inte ens prata om. jag hade kul.

fick en bild från nicke-jävel idag. blått vatten, sol och folk i badkläder. jag är inte avundsjuk eller så, men jag behövde i alla fall inte skrapa rutan idag. så det så.


9 oktober

I've seen your flag on the marble arch
Love is not a victory march
It's a cold and it's a broken Hallelujah


imorse vaknade jag och mådde illa. kom på mig själv med att tänka på att det är idag du åker utomlands.
tror jag börjar bli galen.





att göra sista tiden fram till nyår:
ordna upp mitt liv
inte strö salt i såren
åka utomlands
hitta en grym nyårsfest!

8 oktober

vad trött jag blir på att alla roliga ställen som var öppna för bara några veckor sen stängt. lördagar är till för folk över 21 och fredagarna har liksom tappat sin dragning. olstorp, oktoberfesterna, gröna villan och bowlingen är dom ställena som saknas nu!
på grund av att jag tappat hoppet på min framtid inom poolen så har jag inte brytt mig om att pricka ur mig i helgen, dom ringer ju aldrig ändå. men där fick jag för det, lördag kväll och söndag kväll 18-22.30 i skövde känns jäkligt lockande när det var lördagen jag hade fullbokad.  men men, man tar vad som finns och tar förhoppningsvis igen den missade lördagen imorgon.
imorgon blir det mat på harrys med tjejerna och efter det får vi se vart man tar vägen  :)
idag har jag i alla fall jobbat vilket var skönt. behöver lite extra i plånboken nu.

6 oktober

Sanningen är den att jag saknar dig idag,
även fast vi har bestämt att inte prata på ett tag.
Försöker bara tänka på att allting löser sig,
men gråter då och då när det känns som att jag behöver dig.
Det var mitt eget fel, jag kunde stannat och chansat
även fast jag inte kunde andas.
Men du ska veta att jag tänker på dig varje kväll,
vare sig jag sitter helt själv eller vacklar hem packad någon kväll
eller när som helst.
Kändes ganska hemskt för du ska veta att jag tänker på dig jämt.



igår hade jag en O.C. dag tills jag tröttnade på andras problem och stängde av. tog trippen hem till marcus som hittat en bil han ville köpa. käkade lite, och gick sen ut på en höstpromenad i mariestad.
fick inget jobb idag heller så det bär förmodligen hem till emil i eftermiddag. fick dock lite jobb om två veckor  men kommer aldrig klara av att gå hemma så pass länge! är ju rastlös så fort jag kliver ur sängen nu för tiden.
men snart är det jul igen och det brukar betyda att många vill vara lediga. man kan ju alltid hoppas att svininfluensan bryter ut snart också. :)

5 oktober

Jag blev ett måndagsbarn
Hela livet blev en helg
nu är det måndag snart
Och jag lever för ikväll
Sena nätter, tomma glas,
Femhundra skjuter upp problemet för ett tag (för stunden)
Men jag tror att alla snart
har fått nog av mig

Vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv
Situationen är så sjuk
Vad har du gjort, för dig är det alltid helg
Och helgen måste ta slut

helgen har varit bra med lagom mycket intriger och denna gången inte från mitt håll. i fredags åkte jag till Hanna efter jobbet för att ha filmkväll. Kenny hade kommit hem efter  ett halvår i spanien så istället för filmkvällen tänkte vi åka till BJ och ta igen ett halvår. Hanna började göra sig i ordning och rätt som det var märkte vi att det var något fel på Jönsson (katten), han kunde inte gå på bakbenen, dregglade och hade svårt att andas. blev en sväng in till djursjukhuset där han fick röntgas och ligga med syrgas över natten. efter det besöket åkte vi hem till BJ i falköping och satt där ett tag.
På lördagen fick jönsson komma hem och planerna på att gå till oktoberfesten verkade inte fungera då hanna var tvungen att vara kattvakt. frågade nog varenda själ i min adressbok om någon ville gå med mig men icke. just den dagen  var alla bokade. fick i alla fall komma till våra snälla vänner i skara på förfest och kvällen löste sig riktigt bra :)
igår jobbade jag och efter det åkte jag hem till dig och sov. jag sover konstigt nog alltid bäst hos dig.

1 oktober

Vad jag bryr mig om nu
är att du kommer nära mig
även om det är försent att älska dig
Vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn

Vad jag bryr mig om
är att höra dig andas
veta att du är nära
förlåt, nu slutar jag.....



hur ska jag klara mig utan dig egentligen? snart åker du och det enda jag kan fundera över är när jag ska få träffa dig igen. jag vill inte det här längre. igår var det en månad sen du gjorde slut och jag vill inte ens tänka på att det här bara är början på många månader utan dig...  härliga 2009.

RSS 2.0