26 januari

sommaren 2009 var att vakna tidigt den bästa dagen i våra liv, göra sig i ordning, träffa klasskamrater som man vet att dagen efter denna dagen inte längre kommer att vara klasskamrater. att ha fjärilarna i magen när man springer ut och försöker visa världen att just min klass var den bästa! att stå på kortegen och tänka att aldrig mer, aldrig mer kommer jag behöva läsa till ett prov eller skriva en uppsats igen. och man visste att hur mycket det än regnade så skulle man ändå minnas den här dagen, dagen då man plötsligt blev utbildad och vuxen.

Sommaren 2009 var då man låg på en båt och solade så ofta det bara gick. ett svalkande dopp i sjön, med makaroner kokade på gasolgrill till mat.
det var sommaren när man vaknade upp i en husvagn och förstog hur det måste kännas att bo i ett land utan vatten och toalett, för den känslan är svår att glömma. när man undrar vad klockan är och det enda svaret man får är en ritad klocka på handleden med ÖLTIME skrivit med stora bokstäver bredvid..
den här sommaren var nattabadets och skrapsårens sommar. olstorp säger väl allt? grillning och öl med goda vänner, bra musik och ett typiskt svenskt sommarväder. men som dom säger -det regnar aldrig på olstorp.




längtar något grymt till nästa sommar!

25 Januari

sitter här och gömmer mig i min ensamhet och skäms lite över min godtrohet. det ringde på en mysko-man förut som undrade om jag var Pettersson, nepp svarade jag för han ligger ute fram tills på torsdag så det är bara jag här. då började han fråga mig lite smått om vad jag jobbar med och när jag svarade så ärligt jag kunde så kom han på att det var PRECIS en sån som mig som han ville prata med, var det okej om han fick komma in fem minuter? jag sa att jag inte hade tid men att han kunde komma tillbaka om två timmar. Så nu sitter jag här och målar upp en massa historier då han kommer in hit och mördar mig, eller gör inbrott för att han vet att niklas inte är hemma förrän på torsdag. jag kunde lika gärna gett honom nyckeln och hjälpt honom att bära ut tv:n..

idag på jobbet har det gått bra. jobbade på det nya stället och det var riktigt kul!
i helgen var en tjejkväll inplanerad men den tjejkvällen slutade i martins badtunna med kanske tio killar i olika åldrar. men som alltid med mina trogna vänner blev kvällen lyckad ändå :)

Så nu ser vi fram emot den femte! 

18 januari

sov i tidan inatt så nu sitter jag här och inte vet vad jag ska göra. börjar jobba kvart i fyra och slutar halv tio så sover här i alla fall en natt till.
i helgen har vi varit hos elin i karlstad och det var riktigt roligt! får hoppas att vi blir ditbjudna mer gånger :) vann över niklas på bowlingen första serien och det tänker jag minnas för tid och evighet.

igår åkte nicke till allingsås igen och det känns såklart tråkigt. det är svårt att hinna med allt man vill göra tillsammans när man bara ses på helgerna, man får prioritera bort så mycket annat. men hoppas på att han snart får börja jobba i skövde...
i veckan är det jobb som gäller, ska även försöka hinna träffa hanna och sanna om det finns någon tid över. i helgen fyller bror min 18 och då blir det kalas, så denna veckan är precis lika fullbokad som den förra. tiden går fort nu för tiden, det är redan snart 3 veckor sen det var nyår och ungefär lika längesen som jag flyttade hemifrån. jag minns inte att tiden gick såhär fort förra året? men det kanske var på grund av att skolan segade ner tiden till max.

13 januari

Gränser håller inte andra människor ute, dom stänger dig själv inne. så man kan spendera sitt liv med att dra gränser eller så kan man ta ett djupt andetag och kliva över dom. för om man vågar ta en risk är utsikten från andra sidan gränsen oftast bättre än man tror.

igår var jag på stan med becca vilket som alltid är roligt. gjorde av med lite pengar på rean så nu är lite nya saker inhandlade till lägenheten.
Idag ska jag med nikas mamma och handla gardiner, får se om jag hittar några fina. sen tänkte jag åka hem till tidan och hälsa på Misse, för det är han jag saknar mest nu. familjen kan jag prata med i telefon varje dag men Misse (som jag också ser som en i familjen) är det lite svårare att prata med. men vi får se vad han är på för humör för sist jag kom var han grinig, antagligen för att jag flyttat. 

inatt låg jag och funderade på vad jag vill göra med mitt liv. jag vill inte vara undersköterska hela livet men jag känner inte för att läsa till sjuksköterska. något som jag varit riktigt sugen på det senaste är att jobba utomlands. läkare utan gränser tycker jag verkar kul men då måste man vara just det - läkare.
antar att det löser sig med tiden, än är man ung och alert!

11 januari

första natten i lägenheten avklarad. det känns ensamt och jag har fortfarande inte öppnat munnen och sagt ett ord. vem skulle jag prata med? det är därför jag vill ha en katt, för jag är inte den tysta typen.. men antar att man vänjer sig och snart kommer nicke hem så då får jag prata av mig igen ;)

10 januari

söndag igen och för första gången i mitt liv ska jag leva ensam fram tills på torsdag när niklas kommer hem igen. det känns ovant och jag tackar mig själv för att jag valde att flytta in här och inte fick för mig att bosätta mig ensam någonstans, för nu behöver jag i alla fall bara vara ensam på veckorna. allvarligt talat så vet jag inte ens om jag kommer överleva tills på torsdag, eller kan man leva nästan en vecka på bara smörgåsar och makaroner? förmodligen inte och det är därför Valentino kommer bli min bästa vän...
vi hade i alla fall inflyttningsfest i fredags och det var riktigt kul, roligt att så många kunde komma :)

imorgon jobbar jag kväll. går tydligen maginfluensa på ekedal för tillfället så hoppas starkt på att mitt immunförsvar klarar av det här...

3 januari

nytt år och massor att göra! var på ikea igår och inhandlade en massa roliga saker och idag har hela dagen gått åt till att hämta mina grejer i tidan och lasta av dom hos nicke. det ligger kartonger överallt men känns som man ändå fått ordning på det mesta :) till helgen blir det inflyttningsfest så får hoppas att allt är klart innan dess.











måste erkänna att jag är världens lyckligaste människa nu!

RSS 2.0