30 september

They can take tomorrow and the plans we made
They can take the music that we'll never play
All the broken dreams
Take everything
Just take it away, but they can never have yesterday
They can take the future that we'll never know
They can take the places that we said we would go
All the broken dreams
Take everything
Just take it away, but they can never have yesterday

I know i'll see you again i'm sure
No, it's not selfish to ask for more
One more night, one more day
One more smile on you face
But they can't take yesterday

29 september

hittade faktiskt en helt okej vinterjacka igår och fick den för 400 kr billigare! (älskar när affärsbiträden gör fel). sökningen till högskolan gick också bra och jag hann till och med in till arbetsförmedlingen för en snabb uppdatering. idag var jag också ledig så åkte ännu en gång in till stan. köpte två par nya skor, en  halsduk och lite andra förnödenheter. nu är väl nästan allt handlat till vintern så nu är jag redo för snön! har väl aldrig varit ute i så god tid med vinterkläder förut... dock har jag lite dåligt samvete över mina pengar som bara försvinner hela tiden. helgens utgångar kostade mig runt tusenlappen och dessa två dagar på stan har ju absolut inte varit billigare. från och med nästa vecka ska jag börja tänka mer på min ekonomi.
vaknade inatt av att jag var livrädd, sådär rädd som man blir när man känner sig jagad i drömmen eller när någon kommer upp bakom en utan att man är beredd. men min mardröm innehöll inga monster eller jakter i en mörk skog utan jag fick för mig att det var alla hjärtans dag och att jag var ensam - som vanligt. visst är jag töntig? jag måste ha en djup rädsla för att vara ensam på storhelgerna som snart kommer. julafton brukar jag ändå jobba men nyår och alla hjärtans dag... kanske inte borde stressa upp mig än med tanke på att det bara är september än så länge men ändå. visst känns det lite ensamt.

28 september

nu är helgen över och det är måndag. veckorna går sjukt fort nu för tiden, när man gick i skolan visste man i alla fall vilken dag det var eftersom man var ledig på helgen men nu när man  jobbar helger också har man inte en aning. men idag är jag säker på att det är måndag.
lyckades dra på mig min favoritsjukdom i torsdags så helgen  skulle egentligen blivit lugn men som vanligt kan jag bara inte slappna av och vara sjuk. i fredags åkte jag hem till johan på förfest och sen bar det iväg till dansbandsgalan (eller nått) i lidköping. på lördagen åkte jag och hanna till sandra i skara och sen gick vi ut i lidköping där veronica maggio spelade. när vi åkte hem till hanna på natten  hade koffe tyvärr efterfest till klockan 4 så det blev inte så mycket sovande den natten heller. igår fick jag jobba kväll och idag är jag ledig! ska försöka pallra mig in till stan för att kika på vinterjacka och söka till högskolan tänkte jag.

har känt mig lite irriterad på alla eftertänkare den här helgen. varför inte bara strunta i  att tänka någon gång ibland? när jag -världens mest eftertänksamma människa som ser hundra olika problem i någon som egentligen är rätt , stänger av hjärnkapaciteten så kan väl alla andra bara följa med? hur svårt kan det vara att leva lite för stunden?

25 september

Jag är det lilla nagellacket.



Du höll om mig hela natten och jag tror aldrig jag varit såhär lycklig.
När vi är hos dig kan allt vara som vanligt, det är du och jag då och jag trivs med det.


you flashback to when he said forever and always



kanske  är det just idag när jag är ensam och sjuk som saker och ting börjar hinna ikapp. jag kanske inte har haft tid förut, hur många dagar har jag varit ensam hemma utan att ha någon att prata med eller något att göra den senaste tiden? eller kanske är det vädret som spelar en stor roll eller det faktum att Marissa alltid blir tillsammans med Ryan igen. har jag förstått vad som verkligen har hänt nu?  för idag vill jag inte ens gå upp ur sängen. du är överallt, och alla ord hänger kvar i luften. 

23 september

idag är det onsdag och igår var jag ledig vilket var behövligt. helgen har gått bra, i lördags bar det hem till hanna för singstar och öl och sedan åkte vi vidare till skara där hanna och jenny hade någon annan förfest att vara på. efter det gick vi till oktoberfesten och det var grymt kul! råkade sova hos dig men det är så lätt sånt där. att ramla tillbaka lite ibland , man är väl inte mer än människa? men det gick bra och jag mår bra. söndagen jobbade jag och måndagen likaså. igår hade jag och hanna en slappardag igen med O.C. det är skönt att få gotta sig i andras bekymmer ibland. sen åkte vi i alla fall på bio med stenis och emil, tittade på flickan som lekte med elden som så klart var grym. tanken slog mig några gånger att senaste gången jag var på bio så var det med dig och då blev vi ihop dagen efter det. tänkte på att vi pussades och höll varandra i handen, därför trodde jag att jag skulle få bryt när alla i hela biosalongen verkade vara kära och satt och pussades. men det klart att alla andra inte ska behöva leva i celibat när jag själv gör det.
ikväll blir det dags för jobb igen för mig och hanna och jag hoppas att vi hamnar på samma sida så vi får jobba ensamma. det är faktiskt riktigt kul att ha så mycket ansvar som man har när man är ensamma vikarier.
har pratat med marcus om våra flytta-ihop planer och det verkar som att det går bra. marcus väntade på någon villa i mariestad som man kunde hyra och jag är absolut inte sen att säga ja till det! jag tror det skulle fungera bra att bo ihop med honom och det komme vara så jäkla skönt att ha något eget. 
och planerna med att åka utomlands går också fint. det var tydligen ett mindre gäng som ville åka till Kenny i november och hälsa på honom så det finns mycket att se fram emot nu! saker och ting börjar ordna upp sig även om det kanske inte blev som jag hade tänkt det. det var ju egentligen du och jag som skulle flytta till villa och du och jag som skulle åka utomlands. men jag börjar förstå att vi inte passar ihop just nu, jag vill leva mitt ungdomsliv ett tag till men jag ser fram emot att kanske, någon gång framöver, bli din igen.


"även om man varit ihop och gör slut så finns det vissa par som alltid är ihop ändå, utan att vara tillsammans. i slutändan handlar allt om dom i alla fall. som magneter som inte kan hållas ifrån varandra."

18 september

slutade vid 3 tiden idag och eftersom jag är världens snällaste vikarie har jag gått med på att jobba imorgon också. 9 dagar i sträck blir det och redan nu är jag helt utpumpad. imorgon jobbar i alla fall jag och hanna ensamma på avdelningen och det kommer säkert bli kul :)
så idag blir det lugnt och det gör mig faktiskt ingenting... hanna kommer ikväll sen när hon slutat och sover över.

har funderat hela dagen på om det var någon som sov hos dig inatt. jag vill inte det här mer, vill egentligen inte ens veta vart du är någonstans. ibland önskar jag att jag aldrig träffat dig, att jag aldrig åkte till brännebrona när martin gjort slut med mig och att jag aldrig bjöd dig på min fest. undrar vad jag hade gjort nu i så fall?
jag hatar helgerna utan dig, nästan lika mycket som jag hatar att jag tänker såhär fortfarande.


17 september

det fanns två ärliga själar som erkände att dom läser min blogg igår men det är fortfarande 7 okända kvar? kliv ut i rampljuset! det sämsta med blogg.se är att man inte kan se vilka ni är.... men jag skriver ju inte mina allra innersta hemligheter här, även om jag blottar mig ganska mycket, så fortsätt läs ni om det är underhållande :)
 
igår var jag precis slut när jag kom hem från jobbet och lika trött var jag imorse. övervägde starkt att stanna hemma men lyckades ändå på något konstigt vänster att komma iväg till stan. väl där gick dagen fort som satan, hade min förföljande konkurrent på samma avdelning så jag fick tåla att bli nersprutad med såpa och att bli i-lurad sukketter (eller vad det nu heter). men det var värt det, jag vet att någon dag får han igen.
efter det träffade jag Hanna på stan där vi försökte hitta nya kläder att ha i helgen. men allt som finns nu är höstkläder och jag är fortfarande kvar i sommaren antar jag.
imorgon jobbar jag i tidan och efter det vet man aldrig vad som händer. ser i alla fall fram emot lördag :)


16 september

jag funderar på lite vilka det är som läser min blogg egentligen. om du gör det, skriv en kommentar?


imorse var det första jag tänkte på dig, kom på mig själv med att undra varför jag inte fått någon puss innan du åkte till jobbet.
det är typiskt att allt är som en bergochdalbana just för tillfället.

15 september

idag har jag jobbat i skövde och det gick super! jobbade kväll igår och dag idag. börjar hitta lite rutiner och det är faktiskt riktigt kul. tror det är lätt att fastna på samma ställe bara för att det är smidigt egentligen, men jag tycker jag gjorde ett bra val i att börja jobba där också.
efter jobbet åkte jag hem till frida och tjötade skit. det var längesen jag träffade henne och det var riktigt roligt :)

Nu är den jobbigaste biten över. Jag har konstaterat att vi inte kan vara  vänner över huvudtaget eftersom jag inte klarar av att du träffar andra. från och med nu ska vi inte prata mer och inte träffas och konstigt nog så känns det jävligt bra. jag vet att du inte är värd allt det här tjatet och jag tycker faktiskt riktigt synd om din nästa flickvän om hon ska behöva stå ut med samma sak som jag gjorde.
nu när detta väl är sagt så känns det riktigt spännande att bli singel igen. jag har saknat pirret i magen och det senaste har det faktiskt känts bra att tänka på andra.




det här ska bli ett bra 2009.
så det så.


14 september

I'd be fine if you just walked by
But you had to talk about why you were wrong
And I was right
But I can't believe you made me
Sit at home cry like a baby
Wait right by the phone every night
And now you ask about you and I
There's no you and I
Remember what you put me through
I had to

Wake up and smell the breakup
Fix my heart put on my makeup
Another mess I didn't plan
And I'll bet you thought you beat me
Wish you could only see
I got an I heart question mark
Written on the back of my hand

And when you're home all alone at night
You'll still wonder why
You took everything I had,
I haven't thought about you and I
There's no you and I
And I know
Someday you will...

Wake up and smell the breakup
Realize that we won't make up
It didn't go the way you planned
And you'll know you didn't beat me
When you look down and see
I got an I heart question mark
Written on the back of my hand


13 september

idag är det söndag och jag tycker allt att jag har utnyttjat helgen bra. i fredags ringde poolen klockan sju  och ville att jag skulle gå introduktion i skövde, det var bara att masa sig upp ur sängen och bege sig in till stan. dagen gick helt okej, allt var så himla mycket annorlundare än i tidan men det  ska nog gå bra. snart kommer man väl in i rutinerna där med. vid 4 tiden fick jag sluta och då begav jag mig hem till hanna dit senare fia och sandra kom. vi började förfesta och sedan åkte vi bort till lööda där göteneborna väntade. tjejerna var sugna på utgång men det var inte jag så dom begav sig till lidköping medan jag stannade kvar med pojkarna. kvällen gick i alla fall snabbt. när jag åkt hem till hanna dagen efter igen blev det O.C. hela dagen fram till 9 tiden ungefär när vi kände att det var dags att göra något åt våra sorgliga liv. tog ströget förbi martin för att hämta min borttappade jacka och sen gick vi på ölen igen. det gick segt men det gick. var hos hannas granne först men sen gick folket vidare till Hanna för att fortsätta där. I ärlighetens namn låg jag och hanna i sovrummet och tittade på O.C. medan dom andra satt i vardagsrummet och drack (jag är fast igen). jonis och gustafsson kom och underhöll oss framför tv:n ett tag men dom förstog nog inte riktigt vitsen med världens bästa serie.
imorse ringde poolen igen och ville att jag skulle jobba ikväll så det var rätt gött. idag är det i alla fall i tidan där saker och ting är som dom alltid har varit :) sen har jag haft  turen att få jobb hela veckan på lite olika platser så än kan jag inte känna paniken över att inte ha något att göra på dagarna.

det känns riktigt bra idag.

10 september

har precis slutat jobbet och solen skiner, vilket är underbart. det är torsdag idag och vem vet var man hamnar ikväll. jag trodde aldrig att det kunde bli värre men just idag tar det emot vad jag än gör, det gör ont i mig. varför kommer du inte bara tillbaka? jag blir så trött att jag bara vill skrika. vad gör du just nu? vad ska du göra i helgen? tänker du på mig? saknar du mig?
Men allt kommer att gå till det bättre och än så länge vet jag inte om det är dig jag saknar eller om det bara är att ha någon. när jag tagit reda på det ska jag göra något åt saken men så länge är det bara att fortsätta som vanligt.
igår var jag i alla fall inne i stan och träffade Becca. det var skönt att få prata av sig med någon som  inte hört mig älta samma saker 150 gånger tidigare. hon vet vem jag är och hon vet om mina tidigare snedsteg så när jag försöker "försköna" något/någon tar hon mig ner på jorden igen. det är så lätt att glida tillbaka till något gammalt när saker och ting inte riktigt är som dom brukar.
kanske var det meningen att just det här skulle hända?

9 september

inatt sov jag ensam, det gick konstigt nog bra bättre än förväntat. Kan det ha varit för min och sannas sjungande igår som  gjorde mig så trött? jag vet inte. klumpen i magen fanns dock kvar när jag vaknade och jag mår illa. är det såhär det ska vara? det var som jag sa till hanna, när jag drömmer är vi fortfarande tillsammans men när jag vaknar kommer verkligheten tillbaka  och jag vill bara kräkas. Men idag är mina tankar någon annanstans, hos folk som behöver den mycketmycket mer. jag lider med er allihop och det finns inga ord just nu. jag önskar att jag kunde få er att må bättre men  antar att det enda jag kan göra är att visa att jag finns här.
det är ingen bra dag överhuvudtaget idag för någon, så  det minsta jag kan göra är väl att sluta tjata om mina problem. men en arbetskamrat sa det till mig när jag sa samma sak till henne att man inte alltid kan tänka på alla andra, även om folk har större problem än sig själv måste man ändå få vara ledsen över sina egna , annars skulle det inte fungera. jag har faktiskt världens bästa arbetskamrater och det känns verkligen att efter allt som hänt det senaste så står vi varandra ganska nära.
idag ska jag i alla fall till vakansen och gå datakursen för att kunna lägga mitt eget schema. just nu känns det som att  jag kan jobba  när som helst men det kanske ändras det också? jag kanske träffar någon som vill åka på semester med mig eller hjälpa mig om jag flyttar. jag vill ha någon nu,  någon som  vill träffa mig och längtar efter mig, någon som kanske ser en framtid med mig och som aldrig skulle göra något dumt mot mig. jag vill inte vara ensam, inte nu i alla fall. jag behöver någon nu och jag vet att det måste finnas någon nånstans. även om han inte är du.

8 september

så länge alla av oss lever är det inte något värre än en dålig dag.

Men imorgon är det dags för begravning.
har inte fått något mer jobb nu i veckan så antar att jag får känna på hur det känns att vara arbetslös på riktigt nu. tråkigt men antar att det är likadant för alla stackars studenter.
har i alla fall skaffat mig några små framtidsplaner som jag tror kommer bli super om dom går att genomföra :) dock är det jobb som behövs för att få pengar, eller hoppas på en lottovinst.




And my eyes, see it all so clear
It was long ago and far away, but it never disappears
I try to put it in the past, hold on to myself
And don't look back

I don't wanna dream about, all the things that never were
And maybe I can live without, when I'm out from under
I don't wanna feel the pain, what good would it do me now?
I'll get it all figured out, when I'm out from under

So let me go, just let me fly away
Let me feel the space between us, growin' deeper
And much darker everyday


7 september

ibland spelar det ingen roll hur mycket man förbereder sig för en sak, känslan av att få det bekräftat är ändå hundra gånger värre än man föreställt sig.







http://www.youtube.com/watch?v=cFOAHZ9U6c0

Cause I’m not your princess, this ain’t a fairytale
I'm gonna find someone someday
Who might actually treat me well


4 september

har precis slutat jobba och längtar något grymt tills imorgon. har vägt fram och tillbaka hur jag ska göra med dig, det finns väl inte en levande själ som vill att vi fortfarande ska vara tillsammans. förutom jag kanske? hade du velat träffa mig och allt det där hade läget varit annorlunda men just nu undrar jag bara varför i helvete jag inte bara gör slut med dig? är jag så feg?
men jag vet att allt kommer bli så förbannat annorlunda, hur vet man att det kommer bli till det bättre? jag kommer sakna så mycket, inte bara dig utan allting runtomkring. din lägenhet, dina kompisar, din familj, mariestad... om det här är slutet så vill jag aldrig höra något från/om dig igen. hur ska jag klara att du skaffar någon annan? men såhär kan vi ju ändå inte ha det...
jag vet inte om jag skulle klara att göra slut med dig för jag hade bara ångrat mig och velat att vi skulle bli ihop igen, därför tycker jag att det är bättre att vänta tills du gör det. då vet jag i alla fall att du är säker för hur mycket jag än överväger det här så kommer jag ändå alltid att komma fram till att jag vill vara med dig. som det verkar nu i alla fall.
Kan jag sjunka lika lågt som dig?
jag vet inte.
just nu vet jag ingenting om varken dig eller mig känns det som, och det tar emot vad jag än gör...

Varför kan du inte bara ringa mig och säga att du ångrat dig och att du vill att jag ska komma och titta på tv med dig ikväll? är jag så jobbig att vara med? varför vill du inte vara med mig? :(



usch vad jag tycker synd om mig själv. men den enda du tycker synd om är ju dig själv också så vad ska man göra åt saken?

3 september


vad gör jag?
vad skulle du gjort?












they tell me if I leave him
baby would you be there
'cause maybe you could
be mine all the time?


1 september

det gör ont i magen när jag vaknar. det går bra på dagarna eftersom det finns så mycket annat att tänka på men just på morgonen när man vaknar själv och allt som hänt hinner ikapp en så lägger det sig som en klump i magen. tänk om vi inte är tillsammans imorgon? det kanske är idag det tar slut... är det henne du tänker på när du tittar på mig....? kommer det här hända igen? jag fick i alla fall sova hos min älskade hanna igår. hon är guld värd! hennes katt däremot är ett slag för sig... vi tog en heldag på stan och köpte nya kläder tills på lördag, allt ska vara nytt då, ska till frissan imorgon. efter det åkte jag hem och åt och senare åkte jag till sanna. det var längesen jag träffade henne och det märks att hon känner mig utan och innan. hon säger att någonstans i mig finns den gamla Linda, bara hon kommer fram lite så kommer jag klara mig utmärkt. efter det åkte jag hem till marcus, också en människa jag saknat mycket den senaste tiden. jag kan i alla fall inte säga annat än att mina kompisar är världens bästa.
nu antar jag att det bara är att bita ihop och vara som vanligt, hur konstigt och jobbigt det än känns. än så länge är du min och det är väl allt som betyder något....



RSS 2.0